tirsdag 13. januar 2015

Amerika-slekten - blir det bok en gang?

Det er jammen i meg litt av et arbeid å forske på slekten sin for deretter å få det ned i en bokform av noe slag.

Hvordan skal den være? Rein oppramsing med fakta som folketellinger og hvor de bodde hen da? Det er litt kjedelig kanskje? Litt mer "kjøtt på beina" hadde gjort seg, slik at leseren kan se for seg hva de kom til eller hvordan det var å leve "over there". Så da må man ta fatt på oppgaven det er å finne opplysninger om stedene de bodde på, stedene de emigrerte til, osv. Og det skal jeg love dere er en omfattende jobb. Det er så omfattende at jeg nesten mister motet før jeg har begynt.

Aller først nå så har jeg forsøkt å få inn anene jeg har funnet på internett på Ancestry.com. Og det er ikke få. Så skal alle disse systematiseres, slik at folk som ikke er så veldig interessert i slekt kan skjønne det. Alle kilder skal sjekkes så langt det kan la seg gjøre.

Siden utgangspunktet mitt er en familie som dro til Amerika i 1860, så må jeg ha et system som er lett å følge nedover i generasjonene. Nok en utfordring siden det finnes flere systemer å velge i. Jeg har forsøkt 3 ganger nå og tror jeg har landet på hvordan jeg vil ha det. Slektninger er klippet og limet flere ganger, så jeg blir reint tullete av alle navn og årstall.

Jeg møter mange bumper i veien. Jeg skal forsøke å klatre over de fleste av dem, så får vi se hva resultatet blir til slutt. Kanskje jeg ender opp med en rein faktabok allikevel? Eller ingen bok i det hele tatt? Hvem vet...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar