lørdag 13. juli 2013

126 år etter at min oldemors bror emigrerte til Amerika møtes slektene igjen i Florida.


David Nelson sin tipp oldefar emigrerte til Usa i 1886. Vi fant hverandre via Ancestry.com i fjor tror jeg det var. Så 126 år etter emigrasjonen er et faktum møtes anene igjen i Florida. Ungene mine er 5-menning med David, så det er litt ute i slekta kan du si. Men allikevel så gøy å finne slektninger "over there".

Vi hadde mange tanker i hodet når vi kjørte i retning Zephyrhills og David med familie. Mamma, tante, søskenbarnet mitt og mannen var alle spente. Og selvfølgelig var jeg spent også :)

Som seg hør og bør hadde vi med oss brunost og ikke minst Tupperware, det er jo mammas lidenskap og en av grunnene til at vi er i  Orlando (hovedkontoret til Tupperware ligger nemlig der). Vi hadde også med oss noen bilder fra området, Omnes, der vår felles stamfar bodde rundt 1860-tallet. Hustuftene hvor våre aner bodde, er dessverre borte for lenge siden, men gamle Omnes gård eksisterer den dag i dag.Vi fikk omvisning på begge brannstasjonene der han jobber. Og vi fikk være med inn på 911-sentralen på den lokale politistasjonen der kona hans, Stephanie jobber. Så kom sheriffen og viste oss rundt på stasjonen. Vi fikk se kontorer, et møterom hvor det hang etterlyste på tavlen, avhørsrom, utstyrsrom, celler, garasjen hvor ingen kommer ut av igjen når de først har kommet inn - knappene til portene fungerer ikke innenfra, rommet hvor de tar bilder og fingeravtrykk, og mye mye mer. Husker ikke alle rommene en gang.

Sheriffen gikk med 2 pistoler på seg, så ingen kjære mor i Usa. Vi fikk lov til å ta bilde av oss sammen med han. Ingen av oss turte å spørre om å få ta bilde når vi fikk omvisning, regnet med at de ikke ville ha bilder fra alle disse rommene på FB og internett.
Etterpå spiste vi på Applebees, deilig mat. Den plassen anbefaler jeg om noen skal til USA. Vi ble med David og familien hjem på kaffe. Fikk snakket litt mer sammen, og kanskje de tar turen til Norge neste år. Det viste seg at han også jobbet i SWAT - som paramedic, den vesten hadde han hjemme. Den veide ikke mindre enn 27 kilo. Den var tung, jeg prøvde å løfte den. Det må jo nesten være umenneskelig å ha på seg 27 kilo når man skal holde på med førstehjelp.Vi dro hjem på ettermiddagen veldig fornøyde med en strålende dag :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar